Cazare

Pensiunea Dorina **

Adresa: 537240 Praid, Principala, nr 1040, Județ Harghita, Romania
Telefon: 0040-0266 240450
Mobil: 0040-742-830058
Pensiune
La circa 650 m de salina, pensiunea Dorina va asteapta cu drag sa va cazati in 5 camere, fiecare camera cu baie proprie si o bucatarie comuna complet utilata, dotata cu; aragaz, vesela ,tacamuri , frigider, congelator, cuptor cu microunde, filtru de cafea si o camara pentru alimente. .Camerele sunt dotate cu LED TV, catv, incalzire centrala, apa calda non stop si internet Wireless. . In curtea plina cu flori unde sunt amenajate locuri pentru servitul mesei in aer liber si cuptorul pentru grill. Magazinul alimentar se afla in imediata apropiere a pensiunii. Parcul se afla la 80 m de casa. NU se fumeaza in casa!! . NU este O locatie potrivita pentru petreceri !! !Tarifele pentru una sau doua nopti se vor achita la pret de weekend. Check-IN dupa ORA 14.00 SI check-OUT pana LA ORA 11.00 .Multumim pentru intelegere.
Posibilitati de agrement in zona:
- vizita la Salina Praid
-ski si sanius la Partia Alunis Sovata (25 km), Partia Bogdan ( 10 km), Partia Meteo(15 km), Partia Bucin ( 20 km)
- vizita la Corund, renumit pentru obiectele mestesugaresti din lemn si ceramica(10 Km)
-vizita la Sovata, Lacul - Ursu(10 Km)
- Cina pescareasca la Pastravaria de la Campul Cetatii( 28 Km)
-excursie la canionul de Sare
-excursie la Castelul Lazarea (51 Km), Lacul Rosu (65 Km), Cheile Bicazului (80km),
Lacul Bicaz(90km),
-excursie la Lacul Bezid, la biserica dintre ape si Muzeul Palariilor de paie din Criseni(42 Km)
-vizita la Casa Memoriala Aprily Lajos si la Muzeul Satului
-fitness, sauna si jacuzzi la Pensiunea praid
- sauna, piscina si fitness la Hotel Alunis Sovata
-excursie la ruinele cetatii Rabsoone
-pestera Sugau (pestera este deosebit de concretionata cu stalactite, stalagmite, coloane, precum si cristale de aragonita, calcita si helictite. )
Baza de tratament din Salina Praid se afla la o adancime de 120 m de la suprafata. Pe o distanta de 1250 m, de la intrare pina la baza de tratament, transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei prin galeria de coasta. Salile din subteran sunt dotate cu: sistem de iluminat, galerie de arta in sare, terenuri de joaca pentru copii, capela ecumenica, un muzeu al mineritului, expozitie fotografica, mese de ping-pong, o mini biblioteca si un bar toate acestea avand menirea de a oferi recreere pentru pacientii care conform recomandarii medicale trebuie sa petreaca aici 2-4 ore/zi. Salina este deschisa pe tot parcursul anului mai putin perioada 1-2 ianuarie.
In sezonul estival, zilnic, peste 6. 500 de turisti viziteaza Praidul, cea mai mare comuna din judetul Harghita. Activitatea economica a comunei este strans legata de activitatile cu caracter turistic, dar si de exploatarea sarii, zona detinand o serie de mine active. Localitatea Praid este asezata in Valea Tarnavei Mici, la poalele Muntilor Gurghiului. Aflata in depresiunea ce-i poarta numele, asezarea este localizata la 525 metri altitudine, iar masivul de sare atinge 580 metri inaltime.
Număr de camere: 5
Număr de paturi: 18
Preț: 10 €/1 persoană