Gastronomie

Restaurant Casa Telegdy ***

Adresa: 537240 Praid, Str. Principala, Nr. 1173, Harghita județ, Románia
Restaurant
Dragi Oaspeți, încă de la debutul restaurantului din anul 1996, am pus accent pe bunătățile din bucătăria secuiască. Această ofertă nu ni s-a părut îndeajuns de bună și mai apoi am diversificat -o cu un bogat sortiment din bucătăria „vecinilor” noștri. De-a lungul anilor trecuți am adăugat în meniul nostru ciorbele de legume, iar ciorba de burtă tradițională am transformat-o conferindu-i un iz local prin adăugarea de boia și preparând-o mai groasă decât ciorba de burtă clasică. Astfel, această ciorbă de burtă a devenit una favorită pentru care gurmanzii vin la noi, parcurgând distanțe mari.
Am putea astfel să vă povestim despre fiecare preparat aflat în meniu, dar mai bine vă lăsăm să descoperiți singuri fiecare preparat în parte!
Am dorit dintotdeauna să extindem paleta bunătăților locale. Vă propunem să gustați mâncărurile tradiționale ale păstorilor și oamenilor de munte. În meniu veți vedea marcat separat pe lângă preparatele tradiționale ale bunicii și aceste bucate simple, delicioase și un pic adaptate gusturilor zilelor noastre.
La pregătirea preparatelor noastre folosim pe cât posibil materie primă locală sau de la firme cu desfacere locală. Să nu vă surprindă că preparate precum smântâna nu este albă ci puțin gălbuie și groasă, ca cea de la țară. Nu folosim nici amelioratori, potențiatori de arome, doar condimente naturale, unele pregătite chiar de noi. De aceea mâncărurile noastre nu numai că sunt gustoase, dar și sănătoase.

Bucurați-vă de cavalcada gusturilor! Vă dorim poftă bună și distracție plăcută!